Tesla recheamă peste 1,6 milioane de mașini electrice produse în China, din cauza problemelor de software

Sursa foto: X

Tesla va rechema peste 1,6 milioane de vehicule electrice în China, inclusiv modelele S, X, 3 şi Y, a anunţat vineri autoritatea de reglementare de la Beijing, din cauza problemelor de software care reprezintă riscuri de siguranţă în timpul conducerii.

Din acest moment, un număr total de 1.610.105 vehicule electrice Model S, Model X şi Model 3 din import, şi Model 3 şi Model Y produse în China, vor fi rechemate la service”, a precizat Administraţia de Stat pentru Reglementarea Pieţei într-un comunicat online, transmite AFP și Reuters.

Maşinile au fost fabricate în perioada 26 august 2014 – 20 decembrie 2023.

China este a doua mare piaţă a Tesla, iar anunţul de vineri al autorităţilor de la Beijing vine după după două rechemări la service în SUA, luna trecută.

Tesla poate actualiza de la distanţă vehiculele pentru a rezolva problemele, a indicat Administraţia de Stat pentru Reglementarea Pieţei din China State. Operaţiunea este clasificată ca rechemare de produs conform reglementărilor chineze.

Producătorul auto american va emite actualizări software „over-the-air” pentru 1,61 milioane de vehicule electrice.

Separat, Tesla va actualiza software pentru 7.538 maşini Model S şi Model X pentru a rezolva problema uşilor care s-ar putea debloca în accidente.

În Statele Unite, Tesla a început să recheme în service peste 2 milioane de vehicule pentru a instala noi măsuri de siguranță în sistemul său de asistență avansată a șoferului Autopilot, după ce un organism federal de reglementare a semnalat probleme de siguranță.

De asemenea, a rechemat puțin peste 120.000 de vehicule Model S și Model X în Statele Unite din cauza riscului ca ușile să fie deblocate și să se deschidă în timpul unui accident.

Cea mai mare rechemare în service a companiei Tesla a fost de peste 2 milioane de vehicule. Rechemarea era legată de sistemul Autopilot, care are nevoie de actualizări pentru a face șoferii să fie mai atenți la drum, și care, se pare că, nu funcționa așa cum era anticipat inițial.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: