Tesla renunţă la proiectul său pentru o maşină ieftină, pe fondul concurenţei acerbe din China

Sursa foto: pexels

Tesla a anulat proiectul pentru o maşină ieftină, promisă de mult timp, pe care investitorii s-au bazat pentru impulsionarea creşterii companiei într-un producător auto de masă, din cauza concurenţei acerbe din China, potrivit unor surse familiare cu subiectul şi mesajelor companiei văzute de Reuters.

Producătorul auto va continua să dezvolte robotaxiuri autonome pe aceeaşi platformă pentru vehicule mici, au spus sursele.

Decizia reprezintă o abandonare a unui obiectiv de lungă durată pe care şeful Tesla, Elon Musk, l-a caracterizat adesea ca fiind misiunea sa principală: maşini electrice accesibile pentru masă.

Primul său ”plan principal” pentru companie, în 2006, a prevăzut să producă mai întâi modele de lux, apoi să folosească profiturile pentru a finanţa ”o maşină de familie low cost”.

De atunci, Musk a promis în mod repetat un astfel de vehicul investitorilor şi consumatorilor.

În ianuarie, Musk le-a spus investitorilor că Tesla vrea să înceapă producţia modelului accesibil la fabrica sa din Texas în a doua jumătate a anului 2025, potrivit unui articol exclusiv scris de Reuters care detaliază aceste planuri.

Cel mai ieftin model actual al Tesla, sedanul Model 3, se vinde cu amănuntul la aproximativ 39.000 de dolari în Statele Unite.

Vehiculul entry-level, acum dispărut, uneori descris ca Model 2, ar fi urmat să aibă un preţ de pornire de aproximativ 25.000 de dolari.

Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

După ce articolul a fost publicat, Musk a postat pe platforma sa de socializare X că ”Reuters minte (din nou)”. El nu a identificat inexactităţile.

Acţiunile Tesla au scăzut cu peste 6% în urma articolului Reuters, dar au recuperat o parte din pierdere după postarea lui Musk.

Acţiunile erau în scădere cu peste 3% în tranzacţiile de după-amiază.

Schimbarea vine în timp ce Tesla se confruntă cu o concurenţă acerbă la nivel global din partea producătorilor chinezi de vehicule electrice care inundă piaţa cu maşini la preţuri care pornesc şi de la 10.000 de dolari.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: