Skip to content
Economie

Tesla şi-a diminuat pierderile cu 22% faţă de prima jumătate a anului trecut

Tesla, producătorul de autovehicule electrice de lux, controlat de Elon Musk, a înregistrat pierderi de 1,11 miliarde dolari în primele şase luni ale acestui an, cu 22 % mai mici faţă de cele din perioada similară a anului trecut.

Pierderile s-au produs în pofida faptului că veniturile companiei lui Elon Musk au crescut în primul semestru la 10,891 miliarde dolari, cu 47% peste cele din perioada ianuarie-iunie 2018, însă veniturile din trimestrul al doilea, de 6,349 miliarde dolari, au fost sub cele aşteptate de piaţă, motiv pentru care acţiunile Tesla au scăzut cu circa 10% în operaţiunile ulterioare închiderii bursei de la New York, după anunţarea rezultatelor, scrie economica.net.

Tesla a explicat că veniturile din vânzarea de autovehicule s-au situat la 5,168 miliarde dolari în trimestrul al doilea şi la 8,676 miliarde dolari în primele şase luni. Compania şi-a majorat, de asemenea, numerarul şi echivalentul în numerar la 4,954 miliarde dolari în trimestrul al doilea (plus 34%).

În plus, Tesla a obţinut 2,4 miliarde dolari ca rezultat al unei oferte publice de bonduri convertibile. Oficialii companiei au declarat că estimează că Modelul Y, un SUV compact, va fi mai rentabil decât Modelul 3.

În al doilea trimestru, Tesla a livrat o cifră record de 95.356 autovehicule, ceea ce compania a calificat într-un comunicat drept „o etapă importantă ce reprezintă progresul rapid în gestiunea logisticii globale”. Dintre aceste livrări, 77.634 unităţi au fost autovehicule Model 3, cea mai mare cifră trimestrială din istoria companiei.

Tesla susține că îşi menţine estimările privind livrarea a 360.000 – 400.000 de autovehicule în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *