Skip to content
Maramureș Știri locale

Testare Covid-19 în Maramureș. Gabriel Zetea: Peste 50.000 de persoane vor fi testate gratuit până la sfârșitul anului!

Inquam Photos / George Călin

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea anunță testarea gratuită a maramureșenilor pentru identificarea infecțiilor cu coronavirus.

„50.000 de maramureșeni vor fi TESTAȚI GRATUIT pentru identificarea #infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2

🧫Consiliul Județean Maramureș a aprobat proiectul „TESTĂM PENTRU SĂNĂTATEA MARAMUREŞENILOR”, o inițiativă prin care se dorește ca, până la finalul anului, să fie #testați COVID-19, GRATUIT, 50.000 de BENEFICIARI din județ care NU se înscriu în definițiile de caz prezentate în Metodologia națională de testare.

🤝Proiectul constituie una dintre acțiunile de debut ale #parteneriatului administrativ și civic, inițiat de către CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ și PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BAIA MARE și își dorește să vină, în primul rând, în sprijinul #agențiloreconomici din județ.

🔜Alături de #ajutorul FINANCIAR și LOGISTIC oferit de Primăria Municipiului Baia Mare, care își va asuma cheltuielile legate de testarea băimărenilor, vom putea contribui la recâștigarea încrederii cetățenilor că își pot RELUA ACTIVITATEA la locul de muncă, în condiții de maximă #siguranță.

🔬Principiul testării în masă a maramureșenilor se referă la o NOUĂ METODĂ de TESTARE, și anume testarea de grup prin metoda „POOLING”, posibilă prin utilizarea capacității de testare #automată a laboratoarelor de biologie moleculară.

👥La nivel național, sunt puține administrații locale care au implementat un astfel de proiect de #testareînmasă. După București și Bihor, ne dorim să fim #următoarea administrație din țară care propune un PROGRAM de TESTARE, paralel cu cel stabilit de Ministerul Sănătății”, scrie Gabriel Valer Zetea pe pagina de Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *