Skip to content
Sănătate

Testarea pentru COVID în farmacii, o idee bună sau nu? Explicația medicului Simin Florescu

Inquam Photos / George Calin
" "

Farmacia nu este un este un loc sigur pentru efectuarea testării COVID, afirmă medicul Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală. Afirmația este în dezacord cu soluția propusă de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a anunţat că a fost creat cadrul legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii.

Pentru realizarea unui test antigen pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 este nevoie de recoltare de probe, iar farmaciile nu reprezintă „cel mai potrivit loc”, explică specialistul.

" "
" "

”Asta este o problemă foarte spinoasă. Să faci un test necesită o recoltare de exudat nazal sau faringian, ori această recoltare nu poţi să o faci într-un loc public, unde sunt mulţi alţii.

Necesită ori condiţii de domiciliu propriu, unde eşti numai tu cu tine, ori recoltare, într-adevăr într-o instituţie spitalicească sau într-un cabinet medical. A recolta într-o farmacie nu ştiu dacă este chiar cel mai potrivit lucru”, a afirmat Simin Florescu, duminică, la Digi 24.

Aceasta a precizat că la spitalul pe care îl conduce au fost ”foarte mulţi” pacienţi cu COVID-19 care au afirmat că s-au testat, dar nu s-au înregistrat în ”nicio reţea oficială” înainte să ajungă la spital pe fondul agravării bolii.

Întrebată cât va mai dura pandemia, medicul a răspuns că putem evita valul al patrulea, dacă ne vaccinăm.

 ”Anul ăsta va ţine. Speranţele noastre se îndreaptă către anul viitor. Speranţa masivă că nu va fi valul patru este dată de această vaccinare”, a adăugat Simin Florescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *