Skip to content
Politică

Texas sub URAGAN: se așteaptă pagube de miliarde. Trump a fost alertat

chron.com

Statul Texas din SUA este sub URAGAN. Se așteaptă pagube în valoare de miliarde de dolari. Însuși președintele american Donald Trump a fost alertat în legătură cu acest subiect.

Uraganul Harvey a atins Texasul vineri noapte, între Port Aransas şi Port O’Connor, şi a fost încadrat ca furtună de gradul 4, vântul atingând 130 mile/oră, potrivit National Hurricane Center, citat de Mediafax.

Greg Abbot, guvernatorul statului Texas, a transmis vineri un avertisment în privinţa efectelor dezastruoase pe care le va produce Harvey, despre care spune că va face victime, dar şi pagube materiale foarte mari.

Greg Abbot a solicitat ajutoare suplimentare din partea autorităţilor federale pentru a contracara efectele uraganului. Centrul Naţional al Uraganelor din SUA a precizat că furtuna va produce inundaţii şi va afecta şi proximitatea oraşului Houston. Până în prezent, zeci de mii de persoane au fost evacuate, iar în Texas au fost activaţi 700 de membri ai Gărzii Naţionale.

Oficialii Casei Albe au declarat că Donald Trump va vizita Texasul la începutul săptămânii viitoare.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate începând de vineri dimineaţă, iar rafinăriile de petrol au fost închise, înainte ca uraganul Harvey să se îndrepte spre ţărmul Texasului, informa presa internaţională. Mai multe state din Golful Mexicului au evacuat civilii din zonele de joasă altitudine. Guvernatorul Texasului a activat 700 de membri ai Gărzii Naţionale.

Harvey este primul uragan care a lovit ţărmul Texasului de la uraganul Ike în 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *