PSnews

Lifestyle

The killer is back! Again!

pinterest.com

Bucurie mare în tabăra fanilor Porsche!

Super-monstrul, killer-ul de Ferrari-uri s-a întors!

Big, alive and twice as scary!

1

În fiecare an, are loc Goodwood Festival of Speed, iar cu această ocazie marii producători prezintă diverse modele celebre, dar şi noi, modele care urmează a fi lansate sau concepte care să închidă gura cârcotaşilor.

Anul acesta se poate spune că a fost rândul lui Porsche. Nemţii au venit cu faimosul Moby Dick, cursiera 935 care în 1978 îi rupea pe toţi pe genunchi la Le Mans, 919 LMP1 care a câştigat Le Mans-ul acu’ două săptămâni, noul 911 Turbo S Exclusive Series, dar şi cel mai puternic, mai extravagant, mai scump , mai rapid şi mai zgomotos (în sensul bun al cuvântului) 911 din istorie, modelul 911GT2 RS.

Ultimul GT2 RS apăruse în 2011 în cadrul seriei 997 şi făcuse senzaţie cu motorul său de 620 CP şi cu timpul de 3,3 secunde pentru sprintul de la o la100 km/h.

2

Să nu ziceţi că arată la fel, că fac urât!

Anul acesta „teroarea” a revenit într-o formă mai rafinată şi mai extravagantă în acelaşi timp, iar când priveşti cifrele e imposibil să nu te întrebi şi cât de violentă, pentru că GT2 RS este violenţă pură, e o maşină de curse ce are voie, din întâmplare să circule pe drumuri publice!

Se pare că noul model dispune de nu mai puţin de 700 CP scoşi din boxerul de 3,8 litri cuplat cu două turbocompresoare nesimţit de mari. De trimiterea lor la roţile din spate se ocupă o nouă versiune a PDK-ului care, conform comunicatului dat de Porsche, „permite transferul puterii fără întreruperi ale tracţiunii”.

3

La fel ca predecesorul său, noul GT2 RS a fost uşurat de tot ce nu e necesar pilotajului, maşina ajungând să cântărească 1470 kg. De aceea cifrele sale sunt mult mai impresionante: 2,7 secunde de la 0 la 100 km/h în loc de 3,3 secunde, 340 km/h viteză maximă în loc de 324 km/h.

Apropos, cică de la o la 300 km/h ajunge în foarte puţin peste 20 de secunde!

Jantele cu un singur prezon sunt tipice, pe 20 de ţoli, cu gume de 265 pe faţă şi 325 pe spate atât de slick pe cât permite legea.

Dacă nu vi se pare suficient de uşoară si de rapidă… nicio problemă, contra-cost vi se oferă pachetul Weissach care mai dă jos de pe maşină încă vreo 18 kg prin realizarea barelor şi a bieletelor antiruliu din fibră de carbon, a plafonului tot din fibră de carbon şi prin utilizarea unor jante mai uşoare.

4

Apropos de carbon: discurile de frână sunt carbon-ceramice.

5

Însă, cu toată cuşca lui de siguranţă, cu tot extremismul său, 911 GT2 RS nu va fi lipsit de confort fiind dotat cu aer condiţionat, geamuri electrice, sistemul multimedia PCM cu navigaţie, pachetul Chrono, dar şi o aplicaţie numită Porsche Track Precision care permite vizualizarea telemetriei pe smartphone.

6

Pretul pentru toate astea? Un chilipir de 260.000 € la care se adaugă 27.000 € pentru pachetul Weissach. Pe lângă maşină clienţii mai pot primi şi un ceas Porsche Design stilizat să se potrivească maşinii! Contra cost!

7

Sursa fotografiilor: www.gtspirit.com

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi