The Washington Post: FBI investighează presupuse tentative de atac cibernetic din partea Iranului

Sursa foto: Twitter - FBI

FBI investighează presupuse tentative de atac cibernetic din partea Iranului care au vizat atât un asociat al lui Trump, cât şi consilieri ai campaniei Biden-Harris, au declarat pentru The Washington Post persoane familiarizate cu această chestiune, agenţia recunoscând oficial, luni, că a deschis o investigaţie de securitate naţională, cu câteva luni înainte de ziua alegerilor.

FBI a anunţast luni că a deschis o investigaţie după ce campania prezidenţială a lui Donald Trump a declarat că i-au fost piratate comunicaţiile interne şi a dat vina pe guvernul iranian.

Fostul preşedinte a declarat sâmbătă că Microsoft a informat campania sa că Iranul a piratat unul dintre serverele sale. Trump a spus că Iranul a fost „capabil să obţină doar informaţii disponibile publicului”.

Campania lui Trump a făcut referire la un raport publicat vineri de cercetătorii Microsoft, care indica faptul că hackeri legaţi de guvernul iranian au încercat să pătrundă în contul unui „oficial de rang înalt” dintr-o campanie prezidenţială americană, în luna iunie. Raportul a adăugat că hackerii au preluat un cont aparţinând unui fost consilier politic şi apoi l-au folosit pentru a-l viza pe oficial. Raportul nu a furnizat detalii suplimentare cu privire la identitatea ţintelor.

Pe de altă parte, FBI investighează, de asemenea, un presupus atac cibernetic care vizează consilieri ai campaniei preşedintelui Joe Biden şi vicepreşedintelui Kamala Harris. FBI a început investigaţia în iunie, când Biden încă era candidat la preşedinţie, suspectând că Iranul se află în spatele încercărilor de a fura date ale celor două campanii prezidenţiale americane, menţionează The Washington Post.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: