Skip to content
Puterea Știrilor Video

Theodor Paleologu: Eu am votat pentru Iohannis, dar fără niciun entuziasm, știind exact la ce mă pot aștepta pentru următorii 5 ani

Inquam Photos / George Călin

Configurația turului doi al alegerilor prezidențiale din 2019 a fost analizată de fostul candidat PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu, la „Puterea Știrilor”.

„Ceea ce pentru mulți, cei care au memorie, e ciudat, pentru că el (n.r. Klaus Iohannis) a fost candidatul PSD-ului la funcția de prim-ministru în 2009, a avut o colaborare foarte strânsă cu PSD-ul în trecut, chiar și pe vremea lui Adrian Năstase. Mă rog, lumea nu are memorie foarte lungă, și sigur, între două rele îl alegi pe cel mai mic. Deși, răul cel mai mic, nu e neapărat mic. Dar, realmente Viorica Dăncilă reprezenta o mare catastrofă pentru țara noastră”, consideră Theodor Paleologu.

Pe parcursul campaniei electorale, Theodor Paleologu a declarat că decizia de a candida a fost determinată și de faptul că a considerat că nivelul dezbaterii ar fi rămas rușinos de scăzut, precizând că Dăncilă și Iohannis vorbesc la fel de prost, adică „citesc prost niște discursuri proaste, scrise de consilieri proști”.

„De fiecare dată în turul doi, se pune problema pe cine vrei să elimini. Așa cum a spus mereu, în primul tur alegi, în al doilea tur elimini. Se poate întâmpla ca în al doilea tur să îți și placă într-o anumită măsură persoana care a rămas în cursă. Nu e cazul de data asta, cel puțin pentru mine și pentru foarte multă lume, nu e vorba de așa ceva. De altminteri, participarea a fost foarte scăzută, sub 50% pentru alegeri prezidențiale, este foarte puțin. Eu am votat anti-Dăncilă, pentru Iohannis, dar fără niciun entuziasm, știind exact la ce mă pot aștepta pentru următorii 5 ani. Consider că e important să nu minți electoratul, să nu le spui oamenilor că cel pe care îl votezi este bun. Nu, nu e bun. Îl votez, dar vă previn că urmează 5 ani de stagnare, de oportunități pe care le vom rata în continuare, adică vom avea ce am avut și în ultimii 5 ani”, a declarat Theodor Paleologu, la „Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *