Skip to content
Puterea Știrilor Video

Theodor Paleologu: Mi se fâlfâie de Iohannis, Orban, Barna, când există oameni uciși efectiv de statul român

Theodor Paleologu, candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP), invitat în studioul Puterea Știrilor, a relatat un episod dramatic din viața sa, mai exact moartea recentă a unui colaborator al Casei Paleologu.

Prezidențiabilul PMP acuză statul român de moartea tânărului Alexandru Urzicana, care la doar 34 de ani a fost răpus de HIV, în urma unei transfuzii cu sânge contaminat. „Statul român distruge vieți, calcă destine și omoară tineri”, a declarat Paleologu, la Puterea Știrilor.

„Statul român i-a distrus viața lui Alexandru”

Paleologu consideră că nu doar statul este vinovat, ci întreaga societate, care abundă de „mentalități primitive, discriminare, lipsă de empatie, solidaritate, carența sistemului sanitar și cea a justiției”.

„Ziua de astăzi arată mizerabil pentru mine. Vă previn că nu sunt deloc în apele mele, pentru că azi dimineață la ora 5.00 a murit unul dintre angajații fundației Paleologu la doar 34 de ani, Alexandru Urzicana. Sunt furios pentru că acest om este victima statului român. Statul român l-a ucis pe Alexandru Urzicana la doar 34 de ani. Este absolut revoltător cum statul român distruge vieți, calcă destine și omoară tineri. Acest om s-a născut cu o boală care poate fi tratată, hemofilie. Doar că foarte devreme a fost infectat cu HIV, sânge contaminat, adus din Franța.

Cu alte cuvinte, statul român i-a distrus viața. În Franța și în alte țări au avut loc procese, victimele au fost despăgubite. La noi nici nu s-a pus problema. Lui îi era frică să dea statul român în judecată. Noi tot timpul l-am încurajat să facă acest lucru și îmi pare rău că nu a făcut acest lucru. Era atât de marcat de marginalizare și stigmatizare încât nu voia să se implice într-un proces, că ar fi însemnat o belea.

Asta ridică mai multe probleme despre statul român criminal, mizeria din sistemul sanitar, carențele justiției – oamenii nu mai cred că pot obține dreptate în tribunale – problema educației, pentru că el nu a putut urma o școlarizare normală, deși era un băiat foarte deștept (…).

Mentalitățile românești sunt odioase în privința aceasta. Acest om a fost respins de rude. Este absolut revoltător și odios. Îmi puneți evident întrebări despre Guvernul Orban, despre Iohannis, despre Barna… de fapt vă spun că mi se fâlfâie de toate persoanele astea, când ai oameni care mor pentru că sunt uciși efectiv de statul român.

Aici nu vorbim doar despre statul român, vorbim despre mentalități primitive, discriminare, lipsă de empatie, solidaritate, carența sistemului sanitar, carența justiției în țara asta. Asta e cu adevărat important: moartea lui Alexandru Urzicana este mult mai importantă decât toate pălăvrăgelile și panglicărelile lui Iohannis, Orban, Ponta sau cine o mai fi, a declarat Theodor Paleologu.

 

 

1 comentariu la “Theodor Paleologu: Mi se fâlfâie de Iohannis, Orban, Barna, când există oameni uciși efectiv de statul român

  1. Nu Statul Roman este vinovat pt. sangele contaminat cu HIV, ci Centrul de Hematologie . Acolo, ar fi trebuit efectuate anumite analize inainte ca sangele respectiv sa fie ambalat si avizat pentru transfuzii. Puteti cerceta data recoltarii, buletinul de analiza al sangelui, parafa si semnatura sefului laboratorului de analize, numarul flaconului cu sange centrul de la care a fost recoltat, orasul, precum si spitalul catre care a fost dirijat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *