Skip to content
Puterea Știrilor Video

Theodor Paleologu se teme că nu va exista o coaliție a dreptei pentru Primăria Capitalei: Știu cu ce berbeci avem de a face

psnews.ro

Invitat la „Puterea Știrilor”, fostul candidat PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, spune că nu este interesat să fie candidatul PMP la Primăria Capitalei, așa cum anunțase inițial Traian Băsescu.

„Înțeleg perfect logica lui Traian Băsescu, e vorba de rezultatele pe care le-am obținut în București, aproape 10% în zonele centrale ale Bucureștiului, peste 20% din voturi, un scor bun în orașele mari și în special în București. La asta se adaugă sondajele din ultima vreme, care într-adevăr mă situează în jur de 10% și sunt la egalitate cu Nicușor Dan, puțin peste în materie de opinie favorabilă. Nu mai intru în detaliile acestui sondaj, pentru că așa cum am mai spus în nenumărate rânduri, politica nu se face doar cu sondaje”, a declarat Theodor Paleologu.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, Theodor Paleologu s-a clasat pe locul 5, cu  5,72%  din voturi (527.098 voturi), iar în turul al doilea, 79,4% dintre votanții lui Theodor Paleologu au pus ștampila pe Klaus Iohannis, iar 20,6 au votat Viorica Dăncilă.

„Dacă e un candidat mai potrivit pentru Primăria Bucureștiului, cu dragă inimă îl susțin, pentru că eu am activitățile mele, nu pot sacrifica atât de mult timp și atât de mulți bani, decât dacă într-adevăr nu se poate altfel. Sunt foarte onest atunci când spun că aș prefera să scap. E o povară, dacă nu există o altă variantă, dar eu cred că există alte variante”, consideră Paleologu.

Politicianul spune că PMP-ul trebuie să intre într-o coaliție în București, cu candidați comuni – PNL, PMP, USR, PLUS, eventual și liste comune sau nu, fie că avem alegeri într-un tur sau în două tururi de scrutin.

„Partea proastă e că atât în PNL, cât și în USR există o anumită patologie de grup, care pe mine nu mă surprinde, pentru că în partide se delirează împreună, ambele partide suferă de beția succesului și fiecare se raportează la rezultatul care îl avantajează. USR-iștii se referă la rezultatul la europarlamentare, PNL-iștii la rezultatele de la prezidențiale, ei uitând că e vorba de alegeri locale, o altă dinamică, o altă logică.(…) Asta ar fi de dorit, asta ar cere înțelepciunea, dar știu cu ce berbeci avem de a face și e puțin probabil să se întâmple acest lucru. Atât cât vor să mă asculte, îi voi sfătui pe amicii din PMP să adopte o asemenea strategie de largă coaliție pentru alegerile locale, nu doar în București, ci în toată țara”, a conchis Theodor Paleologu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *