Skip to content
Puterea Știrilor Video

Theodor Paleologu și-a stabilit prioritățile pentru România: Da, am înțeles, fără penali. Dar mai important ar fi fără proști!

psnews.ro

Invitat la ”Puterea Știrilor”, candidatul PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu, s-a arătat revoltat de ineficiența și toxicitatea statului, subliniind că, în România, nu doar corupția ucide, ci și prejudecățile, discriminarea și mai ales prostia.

El a relatat un caz dramatic, moartea unui colaborator apropiat, Alexandru Urzicana, care s-a stins la doar 34 de ani din cauza unei transfuzii cu sânge contaminat cu HIV.

”Ar fi un semn de normalitate să avem aceeași emoție publică la moartea lui Alexandru Urzicana ca la moartea fetelor din Caracal. Este vorba, pur și simplu, de ineficiența statului român, de faptul că statul român face rău, statul român e toxic, este radioactiv.

Aceasta e realitatea. Iar eu ce fac? Aspir să ajung șeful acestui stat mizerabil în speranța că-l pot schimba. Și nu numai pe el, ci și mentalitățile care-l susțin. (…)

Este multă ipocrizie, oamenii trebuie să înțeleagă că ipocrizia ucide. Prejudecățile ucid, discriminarea ucide, nu doar corupția ucide în România.

Da, am înțeles, fără penali. Am și semnat această inițiativă. Dar mai important ar fi fără proști! Fără proști și incompetenți care distrug vieți. Cei care l-au ucis pe Alexandru Urzicana erau niște proști, niște idioți care nu erau în stare să-și facă meseria ca lumea.

Cred că este foarte important ca cel care aspiră la funcția de președinte al republicii să-și asume această misiune de învățător. Unii m-au ridiculizat, dar cred că este foarte important să schimbăm mentalitățile”, a declarat Theodor Paleologu la ”Puterea Știrilor”.

”Ucis de statul român”

Moartea colaboratorului său de la Casa Paleologu l-a marcat pe candidatul PMP la prezidențiale.

”Azi de dimineață a murit angajatul nostru Alexandru Urzicana. Era nelipsit de la Casa Paleologu, făcea parte din familie, aveam totală încredere în el.

Cînd mor oameni la care ții foarte mult și mai cu seamă cînd moare cu zile, ucis de statul român, un tînăr de 34 de ani, candidaturile, guvernele și toată agitația politică riscă să ți se pară, așa cum e, „o deșertăciune a deșertăciunilor”.

Pe de-altă parte, moartea lui Alex mă umple de o furie pe care nu o pot exprima în cuvinte: furie împotriva incompetenței medicale, furie împotriva sistemului sanitar, furie împotriva statului criminal, furie împotriva școlilor care marginalizează pe cei slabi, furie împotriva ipocriziei, a prejudecăților, a iresponsabilității. Am admirat cu atît mai mult curajul și forța morală de care a dat dovadă prietenul nostru Alex”, a scris Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.

1 comentariu la “Theodor Paleologu și-a stabilit prioritățile pentru România: Da, am înțeles, fără penali. Dar mai important ar fi fără proști!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *