Skip to content
" "
Politică

Theodor Paleologu vrea un Congres extraordinar al PNL: „Mergem spre un dezastru garantat”

" "

Deputatul PNL Theodor Paleologu a afirmat miercuri că este nevoie de un Congres extraordinar al PNL, în condiţiile în care partidul merge spre „un dezastru garantat”.

În acest sens, deputatul a precizat că strategia de campanie a fost „total greşită” la Bucureşti, deoarece trebuia susţinut Nicuşor Dan ca unic candidat al dreptei.

În opinia sa, actuala conducere este „ilegitimă şi total inaptă”.

„Ce le reproşez colegilor din PNL este că nu îl respectă pe Nicuşor Dan, îl tratează în discuţii private mereu de pămpălău, de fraier, de iepuraş al PSD-ului şi aşa mai departe. Lucrul ăsta este foarte grav. (…) Dacă nu se merge pe formula pe care am propus-o eu, s-ar putea să fie prea târziu, mergem spre un dezastru garantat şi anume victoria doamnei Firea şi de asemenea o situaţie foarte proastă şi la sectoare. (…) Problema va fi aceea a asumării responsabilităţii pentru acest dezastru. Cei care sunt responsabili de această situaţie trebuie să plece. E nevoie de un Congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal şi de un Congres extraordinar făcut cum trebuie, nu la repezeală, ca să manevreze Congresul cei care acum sunt în fruntea partidului. Este responsabilitatea lor. Această conducere este ilegitimă şi total inaptă, şi-a dovedit incapacitatea politică şi ne conduce către un dezastru”, a declarat Paleologu, la RFI.

El a susţinut că regretă schimburile de replici din ultimele zile dintre Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan.

„Din păcate, lucrurile au luat o întorsătură foarte urâtă şi regret acest lucru foarte mult, pentru că îi respect pe amândoi: şi pe Cătălin Predoiu şi pe Nicuşor Dan. Trebuie spus că, din start, strategia PNL-ului de campanie a fost total greşită. Din păcate, tonul campaniei l-a dat Cezar Preda, prin acel atac inadmisibil şi total inept la adresa lui Nicuşor Dan, spunând că Nicuşor Dan este iepuraşul PSD-ului. Dacă spui aşa ceva, pierzi orice fel de respectabilitate, nimeni nu crede asemenea imbecilitate. (…) De fiecare dată când Preda sau Gorghiu deschid gura, Predoiu mai pierde nişte voturi”, a afirmat parlamentarul liberal, potrivit agerpres.ro.

Potrivit acestuia, PNL ar fi trebuit să-l susţină în alegeri pe Nicuşor Dan.

„Din start, trebuia o cu totul altă abordare şi eu mi-am făcut datoria ca membru al Partidului Naţional Liberal şi am spus cum văd lucrurile şi anume: un singur candidat, Nicuşor Dan, la Primăria Generală şi, în schimb, retragerea tuturor candidaţilor USB de la primăriile de sector, unde nu pot câştiga, (…) cu excepţia sectorului 4, unde domnul Sava face campanie cu Piedone, deci nu mai are nicio legătură cu liberalismul şi cu reînnoirea Bucureştiului şi cu o administraţie corectă”, a menţionat Paleologu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *