Skip to content
Politică

Theodor Stolojan, despre noile măsuri fiscale: sectorul privat întotdeauna va fi mai inventiv decât minţile unui Dragnea sau ale unui Teodorovici

stolojan.eu
" "

Europarlamentarul PNL Theodor Stolojan, într-un interviu la RFI, a declarat că măsurile fiscale anunțate de Guvern (care, între timp, au fost și adoptate în mare măsură) „au provocat reacţii critice pe bună dreptate, pentru că aceste măsuri propuse de către Guvern sunt foarte neobişnuite, sunt greu de explicat oricărui om, care are un minimum de cunoştinţe economice, nu mai vorbesc că în afara ţării e pur şi simplu de neînţeles”.

Eurodeputatul precizează că „e adevărat, la nivelul UE se discută de mai mult timp de introducerea unui impozit de 3% pe cifra de afaceri, dar cui, unor companii ca Google, ca Facebook, ca Amazon şi altele asemenea, care fac operaţiuni online, dar care înregistrează profiturile în nişte localităţi, să spunem aşa, care le-au oferit avantaje fiscale, ca Luxemburg, ca Irlanda”.

" "
" "

Politicianul a făcut și o analogie anecdotică: „dacă ar trăi Petre Ţuţea şi ar fi întrebat astăzi ce sfat ar trebui să dea Guvernului PSD-ALDE, n-ar răspunde decât cum a răspuns în primii ani după al Doilea Război Mondial, când el lucra la Ministerul Economiei, întrebat de ce nu dă nişte recomandări Guvernului comunist, a zis: domnule, n-are sens, pentru că au ieşit din zona raţionalului în economie. Exact în această situaţie este şi această guvernare PSD-ALDE”.

Potrivit rfi.ro , Theodor Stolojan atrage atenţia că „ceea ce ar trebui să ştie Guvernul este că sectorul privat întotdeauna va fi mai inventiv decât minţile unui Dragnea sau ale unui Teodorovici. Vor găsi mijloacele pentru ca toate aceste noi impozite şi taxe să ajungă pe consumatorii finali (…). A te lupta cu piaţa, întotdeauna pierzi până la urmă. Băncile vor găsi mijloacele să facă faţă la această măsură, care nu este deloc raţională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *