Skip to content
Politică

Theodor Stolojan: Din informațiile pe care le avem la ora actuală, Germania susține candidatura doamnei Kovesi

Joi încep primele runde de negocieri dintre Parlamentul European și Consiliul European cu privire la numirea noului procuror-șef al Parchetului European.

Negocierile nu sunt publice și se poartă în spatele ușilor închise între cei trei reprezentanți desemnați de Parlament cu cei trei reprezentanți desemnați de Consiliu.

Pentru un punct de vedere, PSNews l-a contactat pe eurodeputatul liberal Theodor Stolojan care ne-a declarat că:

Parlamentul European are argumente foarte puternice. În primul rând a fost un vot foarte bun în comisia de Control, ca și în Comisia LIBE, unde doamna Kovesi a obținut majoritatea. Acesta este un argument foarte puternic. În al doilea rând, în PE se ține foarte mult cont de recomandările, pe de-o parte de recomandările Comisiei Europene, care în cadrul acelui MCV a arătat progresele făcute în lupta împotriva corupției prin structura DNA, în acest timp a subliniat atacurile guvernării PSD-ALDE la adresa statului de drept. 

Prin urmare, la nivelul instituțiior europene există un punct de vedere foarte clar cu privire la evoluția din România în domeniul activității pe care a avut-o Kovesi la DNA și cu privire la acțiuile Guvernului României, care are o credibilitate foarte mică în raport cu ceea ce el spune despre doamna Kovesi și ceea ce întreprinde prin această Secție Specială recent creată și care are ca activitate principală anchetarea doamnei Kovesi. 

Cam acestea ar fi argumentele care vor fi folosite în acest proces.”

De asemenea, eurodeputatul spune că mai este un factor important de decizie și anume poziția Germaniei prin reprezentanții săi de la Bruxelles, deoarece țara fondatoare a Uniunii Europene o favorizează pe Kovesi.

”Mai există și un aspect și anume faptul că procurorul candidat al Germaniei a fost tot timpul pe poziția a treia, deci poziția Germaniei în această negociere. Din informațiile pe care le avem la ora actuală, Germania susține candidatura doamnei Kovesi. Sunt optimist că lucrurile vor evolua în bine pentru Kovesi și pentru România”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *