Skip to content
" "
Politică

Theodor Stolojan, ironii acide la adresa Guvernului: Să-și înfrâneze dorința de a exprima cugetări personale pentru că de regulă o dau în bară

România exercită, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale Uniunii Europene, la fiecare şase luni.

Joi, 10 ianuarie, România va  preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român la care vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Viorica Dăncilă.

Detalii aici:

În acest context, redacția PSNews a luat legătura cu europarlamentarul PNL Theodor Stolojan pentru a dezvălui unele detalii din culisele evenimentului de joi seară. Concret, europarlamentarul a declarat că ceremonia în cauză este o chestiune de protocol ce nu necesită prea multă pregătire, lucrurile importante urmând a avea loc în cadrul întâlnirilor pe care reprezentanții instituțiilor europene le vor avea cu președintele României, cu Guvernul României, la sediile lor.

De asemena, Theodor Stolojan a ținut să facă unele recomandări miniștrilor și premierului României: „să-și înfrâneze dorința de a exprima cugetări personale pentru că de regulă o dau în bară”. 

Ceremonia de joi seară este o chestiune de protocol care nu necesită prea multe pregătiri. Este un concert, vor fi cuvântări. Nu acolo se stabilesc lucruri importante. Lucruri importante vor fi discutate în întâlnirile pe care reprezentanții instituțiilor europene le vor avea cu președintele României, cu Guvernul României, la sediile lor. Ceremonia de diseară este o chestiune de marcare a evenimentului”, a declarat Stolojan.

De asemenea, în contextul în care de la 1 ianuarie România a preluat președinția rotativă a Consiliului UE și pe fondul speculațiilor negative în ceea ce privește modul în care va gestiona activitățile Consiliului pe parcursul celor 6 luni, europarlamentarul PNL a ținut să facă o recomandare Guvernului de la București.

Am o recomandare dacă vor să aibă într-adevăr o prestație acceptabilă la această președinție a României. Să țină seamă foarte mult de recomandările pe care le face reprezentanța României, reprezentanța diplomatică la nivelul instituțiilor europene. Ei cunosc problemele în detaliu, au experiență, știu despre ce este vorba. Noi avem miniștri care, unii dintre ei abia au fost numiți acum , nu au avut timp nici să cunoască problemele ministerelor în care au fost numiți și în general să se abțină la cugetări, la exprimarea de cugetări personale.

De exemplu, dacă doamna Andronescu, ministrul Educației, va veni și va spune că plagiatul este o problemă minoră așa cum a declarat, desigur că va stârni zâmbete ironice în rândul colegilor miniștri din alte state membre. Doamna Dăncilă văd că s-a grăbit să spună că nu se va realiza un acord pe cadru financiar multianual 2021-2027 în perioada președinției României, este posibil să nu se realizeze, dar este posibil să se și realizeze un acord. Dânsa nu are de unde să știe. Face pur și simplu o speculație. A auzit ea că sunt divergențe de opinii, păi uneori pentru aceste divergențe de opinii pot fi găsite soluții în ultimele minute înainte de ora 24 în negocieri.

Este bine ca miniștri noștri, împreună cu doamna Dăncilă să-și înfrâneze dorința de a exprima cugetări personale pentru că de regulă o dau în bară”, a conchis europarlamentarul PNL Theodor Stolojan.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *