Skip to content
Politică

Dan Dungaciu indică cine ar putea fi noul premier al Marii Britanii, după demisia lui May

psnews.ro

Sociologul Dan Dungaciu a declarat, vineri, pentru PSNews.ro, că Theresa May ”a fost cel mai puțin de succes premier” și că ar trebui să fie înlocuită de un politician de tip Boris Johnson.

”A fost cel mai puțin de succes premier, dacă ne uităm la cum au fost întâmpinate propunerile politice în Parlamentul Britanic, toate fiind respinse la vot într-o măsură covârșitoare. Deci e clar că a fost o inadecvare din punctul ăsta de vedere. O inadecvare mare, indiferent de bunele intenții care au animat-o. Deci de trei ori s-a dus în Parlamentul Britanic cu propuneri și de trei ori Parlamentul Marii Britanii a respins-o, inclusiv propriul partid. 

Eu cred că un politician de tipul Boris Johnson ar trebui să fie viitorul premier al Marii Britanii. Orice politician de tip Boris Johnson este riscant, dar este o opțiune care poate debloca cel puțin într-o primă instanță situația”, a afirmat sociologul.

Theresa May a anunţat vineri că va demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie şi că va rămâne premier al Marii Britanii până la desemnarea unui succesor. Decizia sa vine pe fondul impasului politic în dosarul Brexit.

Theresa May recunoaște că nu a reușit să-i convingă pe parlamentari să susțină acordul privind Brexit. ”Am făcut tot ce am putut pentru a-i convinge pe parlamentari să susţină acordul Brexit, dar din păcate, nu am reuşit acest lucru”, a declarat ea vineri, într-un discurs rostit la Downing Street.

Îmi este clar acum că este în interesul Marii Britanii ca un nou prim-ministru să coordoneze aceste eforturi. Anunţ astăzi că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie. Am stabilit cu preşedintele consiliului de conducere al partidului ca procedura pentru desemnarea noului lider al formaţiunii să înceapă săptămâna următoare”, a afirmat ea.

Regret foarte mult că nu am reuşit să realizez Brexit. Succesorul meu va trebui să ajungă la un consens. Consensul va fi posibil, dacă ambele părţi implicate în dezbatere vor fi capabile de compromisuri”, a spus Theresa May, aparent în lacrimi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *