Skip to content
Internațional Politică

Theresa May ar putea cere Parlamentului să voteze din nou acordul respins deja de trei ori

Premierul britanic Theresa May ar putea cere parlamentului de la Londra să voteze a patra oară asupra acordului de retragere din Uniunea Europeană, potrivit unor informaţii preluate de AFP de la BBC, scrie Agerpres. Parlamentarii urmează să dezbată luni diferite scenarii pentru Brexit, după ce miercurea trecută niciuna din cele opt variante supuse la vot nu a întrunit majoritatea.

Acordul pentru Brexit a fost respins a treia oară de parlament, vineri, cu 344 de voturi împotrivă şi 286 pentru – o diferenţă mai mică decât la precedentele încercări de adoptare. „Cel puţin ne îndreptăm în direcţia corectă”, a declarat presei un purtător de cuvânt al prim-ministrului.

Poziţia guvernului este că noi considerăm că modalitatea optimă de a respecta referendumul (din 2016 pentru Brexit – n. red.) este să realizăm acordul”, a declarat sâmbătă pentru BBC preşedintele Partidului Conservator, Brandon Lewis. El a respins ideea unui guvern de uniune naţională, sugerată de o deputată conservatoare, arătând că demisia cabinetului May „nu modifică aritmetica parlamentară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *