Skip to content
Europa

Theresa May, după demisia din funcția de premier al Regatului Unit: Lipsa unei cooperări internaționale privind criza COVID-19 riscă să alimenteze populismul și să accentueze divizările

Time Magazine

Lipsa unei cooperări internaționale privind pandemia de coronavirus riscă să alimenteze naționalismul și populismul și să accentueze divizările, a precizat fostul premierul al Regatului Unit, Theresa May.

În primul său editorial de la părăsirea postului de șef al Guvernului de la Londra, la 7 iunie 2019, publicat de cotidianul The Times, May a subliniat că este de înțeles ca primul impuls al guvernelor să fie acela de a-și proteja cetățenii de COVID-19, dar a criticat liderii mondiali pentru că nu au reușit ulterior să își unească eforturile pentru a combate împreună această criză sanitară.

Nu există nicio viziune comună la nivel internațional cu privire la măsurile cele mai eficiente în combaterea virusului – și nici nu pare să fi existat vreun demers în a forma una”, a precizat fostul prim-ministru britanic în The Times.

Aceasta a atras atenția asupra faptului că acest lucru riscă să ducă la „exacerbarea naționalismului și despotismului, care știrbesc instituțiile care și-au făcut bine treaba de-a lungul deceniilor”.

În același timp, Theresa May a solicitat Regatului Unit și Occidentlui să lucreze cu Beijingul pentru combaterea pandemiei de coronavirus, în pofida criticilor președintelui american Donald Trump la adresa Chinei.

Există întrebări solide cu privire la reacția inițială a guvernului chinez la nivel local și național și modul în care această reacție a avut un impact asupra capacității celorlalte state de pe glob de a se pregăti. Ambii candidați la alegerile prezidențiale din noiembrie din SUA sunt îndreptățiți să ceară lămuriri. Dar ar fi o greșeală ca acest lucru să se transforme într-o falie în relațiile internaționale”, a semnalat May.

Regatul Unit va avea mereu o relație specială cu Statele Unite… dar acest lucru nu ne-a oprit niciodată din a avea relații diplomatice și relații comerciale cu alți”, a mai precizat fostul premier, potrivit caleaeuropeana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *