Piața de telefoane de peste 1.000 de euro crește cu circa 40% de la an la an

telefon mobil aplicaţii
Sursa foto: NordWood Themes / Unsplash

Piața de telefoane va atinge ca valoare nivelul de 1,3 miliarde de euro în acest an, cu 23% peste nivelul de anul trecut, în condițiile în care numărul de telefoane vândute va scădea la aproximativ 3 milioane de unități. În același timp însă, segmentul de smartphone-urile super premium, de peste 1.000 de euro, înregistrează o creștere de circa 40%, au spus, pentru Economica.net, într-o discuție de presă, Tiberiu Dobre, Head of MX Division, Samsung Electronics România & Bulgaria și Irina Ristoiu, Flagships Product Manager Samsung.

”Pentru noi piața premium înseamnă peste 600 de euro preț de raft, iar telefoanele de sub 600 de euro sunt considerate produsele de volum. În momentul de față, piața de volum reprezintă circa 75% în unități și o pondere de 24-25% din piața ca valoare, din totalul de 1,3 miliarde de euro. În timp ce pe partea cealaltă, evident complementare până la 100%, sunt produsele premium care reprezintă cam 25% din unitățile vândute și 60% din valoarea pieței. De la an la an, proporția telefoanelor premium crește și se vede cu ochiul liber. Daca te uiti de la lună la lună, crește toată piața telefoanelor de peste 600 de euro și peste 1.000 de euro, cele super premium. Și acesta este motorul de creștere al pieței în valoare pentru că acest segment, de peste 1.000 de euro, crește de la an la an cu 40% Și asta, sigur că, nu este puțin lucru”, a spus Tiberiu Dobre.

În opinia sa, această tendință dovedește că românii și își doresc să aibă o experiență mai bună de utilizare și ”chiar dacă mereu au avut un apetit pentru tehnologie, acum sunt și gata să investească în tehnologie din ce în ce mai mult”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: