Skip to content
Politică

Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției referatul DNA pentru a solicita încuviințarea arestării preventive a lui Mircea Roșca

Potrivit procurorilor DNA, în 2011, în calitate de vicepreședinte al organizației județene Prahova a unui partid politic, Mircea Roșca a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra lui Gabriel Popescu, președintele organizației locale PNL Azuga, și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localității respective de către firma denunțătorului.

Procurorii susțin că din această sumă Mircea Roșca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea de la nivel județean.

„În temeiul art. 72 alin. 2 din Constituția României și art. 195 alin. 1 și 2 din Regulamentul Camerei Deputaților republicat, raportat la prevederile art. 157 Cod procedură penală, 223 alin. 1 și 2 Cod procedură penală, art. 224 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1, 3 și 4 Cod procedură penală, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis ministrului Justiției referatul Direcției Naționale Anticorupție pentru a solicita încuviințarea arestării preventive a deputatului Mircea Roșca pentru faptele descrise în referatul întocmit de procurorul de caz”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție transmis miercuri, noteaza agerpres.ro.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis marți procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Mircea Roșca, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea în concurs a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *