Skip to content
Sport

Tibi Uşeriu conduce detaşat cel mai greu maraton de pe planetă. Câți români au abandonat din start

bucurestifm.ro

Tibi Uşeriu conduce detaşat cel mai greu maraton de pe planetă. Vedeți mai jos despre ce maraton este vorba și câți români l-au abandonat încă din start.

Trei dintre cei patru români care s-au înscris anul acesta la cel mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra – au abandonat cursa încă din prima de competiţie, însă bistriţeanul Tibi Uşeriu a reuşit să preia conducerea şi a trecut de 100 de mile, a relatat sâmbătă Mediafax.

Unul dintre competitorii care au abandonat a suferit o accidentare, iar ceilaţi doi au abandonat din cauza vremii extrem de dificile. Bistriţeanul Tibi Uşeriu, cel care a câştigat ultimele două ediţii ale acestui maraton, a reuşit să preia conducerea cursei şi a parcurs prima sută de mile din cele peste 350.

Primul care a abandonat a fost Avram Iancu, bibliotecarul de 41 de ani din Petroşani, judeţul Hunedoara, care a reuşit să traverseze înot Canalului Mânecii şi a parcurs traseul Dunării de la izvoare şi până la vărsare. Avram Iancu s-a retras de la maraton după 68 de kilometri, din cauza unei accidentări la picior.

Din cauza vremii extreme, cu vânt care depăşeşte 94 de km/oră, au abadonat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă şi Polgar Levente şi Florentina Iofcea.

Polgar Levente este prima persoană cu dizabilităţi care a fost acceptată la Maratonul Arctic. Are 37 de ani, este din Aiud, judeţul Alba şi munceşte în construcţii, deşi şi-a pierdut o mână într-un accident de tren pe când avea şase ani.

Florentina Iofcea, originară din Bucureşti, are 46 de ani şi locuieşte în Canada, însă a reprezentat România la această cursă. Este asistentă medicală şi vrea să parcurgă anul acesta un traseu de 7800 de kilometri, să traverseze Canada de la est la vest, pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *