Skip to content
Politică

Tic-tac pentru Orban? Înfrângere dezastruoasă pentru liderul PNL în Parlament EXCLUSIV SURSE

RFI Romania

Redacția PSnews.ro vă prezintă în rândurile care urmează, cele mai importante decizii luate, luni, în prima zi a noii sesiuni parlamentare.

Concret: potrivit surselor PSnews.ro, actualul șef al liberalilor, Ludovic Orban, a suferit una dintre cele mai mari înfrângeri, chiar în Camera Deputaților. Astfel, vocile care au contestat în repetate rânduri activitatea desfășurată de actualul șef al PNL, au obținut funcții în prima zi a noii sesiuni parlamentare, atât la Cameră, cât și la Senat.

În ciuda eforturilor lui Orban de a-și asigura o majoritate între senatori, Alina Gorghiu, recunoscută ca fiind una dintre contestatarele sale aprige, a devenit vicepreședinte al Senatului, iar Iulian Dumitrescu a rămas lider de grup.

Iar situație care are să vină ca un coșmar pentru Ludovic Orban, nu se termină aici. La Camera Deputaților a fost aleasă lider de grup deputatul Raluca Turcan, sprijinita de vechiul PD-L, în schimb ce Marilen Pirtea, susținut de Vasile Blaga, a fost ales vicepreședinte.

 

De menționat că într-un mod paradoxal, după ce a vorbit personal cu mulți senatori și cu șefii lor de la județe pentru a pune presiune, Ludovic Orban a ajuns în situația în care Daniel Zamfir e lider la Grup la ALDE, Dumitrescu la PNL și Alina Gorghiu este vicepreședinte al Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *