Skip to content
Politică

Tic-tac pentru Tudorel Toader: calculele care îi vor da fiori reci și planul pus la cale de Daddy

http://inquamphotos.com/ George Călin

Test de foc pentru Tudorel Toader: deputaţii votează astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, iniţiată de PNL şi USR.

DETALII AICI: Rămâne Tudorel Toader ministru? Deputații votează miercuri motiunea simplă inițiată de PNL și USR împotriva șefului de la Justiție

PSnews.ro vă prezintă, însă, motivele revoltei PSD-iștilor la adresa lui Tudorel Toader, dar și planul pus la cale de șeful social-democraților, Liviu Dragnea.

Tudorel Toader a stârnit revolta PSD-iștilor

Concret: sursele noastre ne-au dezvăluit că Daddy le-ar fi dat cale liberă PSD-iștilor, informația ajungând chiar la urechile șefului ALDE, să își exprime nemulțumirile la adresa lui Tudorel Toader în spațiul public. Lucru care s-a și întâmplat, dacă stăm să analizăm ieșirile virulente ale deputaților PSD Florin Iordache și Eugen Nicolicea, doi dintre preferații lui Liviu Dragnea.

Amintim că un ultim episod a avut loc chiar marți, când deputatul PSD Florin Iordache l-a atacat dur pe Tudorel Toader, la dezbaterea moțiunii opoziției împotriva ministrului Justiției, Iordache reproșându-i lui Toader că schimbat din OUG 7 articole pe care nu ar fi trebuit să le modifice și că dă lecții la televizor, în loc să aibă dezbateri cu cei din sistem, așa cum a făcut Viorica Dăncilă, care a dezamorsat criza din justiție. El i-a cerut lui Toader să spună astăzi și aici când va da Ordonanța de Urgență pentru prevederile din Codurile penale declarate neconstituționale de Curtea Constituțională.

De cealaltă parte, și deputatul PSD Eugen Nicolicea îl acuză pe ministrul Justiției că „a tărăgănat” revocarea din funcție a procurorului general. El a comentat că Tudorel Toader a fost „mai impresionat” de activitatea lui Augustin Lazăr decât de cea a Laurei Codruța Kovesi, de îl lasă pe acesta să iasă la pensie. De asemenea, Nicolicea i-a reproșat lui Toader că nu își asumă modificările la legile justiției și că se laudă că a făcut modificările impuse de Curtea Constituțională, ceea ce înseamnă că doar a cârpit, fără a „construi ceva nou”.

Sursele noastre ne-au dezvăluit că partidul este nemultumit că nu a primit amnistia, ca nu a primit repunerea în termen pentru toți cei condamnați de completurile de 5, că noile prevederi ale Codurilor Penale n-au intrat încă în vigoare și că Augustin Lazar mai e încă în functie, iar cineva trebuie să plătească nota. Astfel că, Liviu Dragnea are tot interesul să se debaraseze acum de Tudorel Toader pentru a-i pune în spinare tot decontul furiei din partid. Motiv pentru care, potrivit surselor noastre, i-ar fi găsit deja și un înlocuitor în persoana lui Iordache, fost ministru al Justiției.

Amintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat de jurnalişti, luni, dacă ministrul Justiţiei trebuie să aibă emoţii la moţiunea simplă, iar preşedintele Camerei a ocolit răspunsul.

„Nu ştiu, chiar nu ştiu să vă răspund. Sincer, nu pot să vă răspund la această întrebare, pentru că nu ştiu”, a spus Dragnea zâmbind. Întrebat în continuare dacă Tudorel Toader are susţinerea grupului PSD, Liviu Dragnea a răspuns:„Vedem miercuri (când se votează moţiunea simplă – n.r.)”.

Test de foc

Camera Deputaților  va vota miercuri, moțiunea simplă inițiată de grupurile parlamentare ale PNL și USR împotriva lui Tudorel Toader. Situația, însă, nu este prea roz pentru ministrul Justiției, după ce coaliţia PSD – ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor: împreună au doar 168 de deputați dintr-un total de 237.

Emoțiile sunt cu atât mai mari cu cât amintim că ministrul Justiției Tudorel Toader a pierdut susținerea UDMR. Anunțul a fost făcut, marți seara de liderul formațiunii Kelemen Hunor.

„Nu-l vom susţine pe dl Toader de data aceasta. E o moţiune simplă, e posibilitatea Parlamentului de a controla activitatea unui ministru din Executiv. Colegii mei mâine dimineaţă vor avea o şedinţă de grup, dar nu-l vom susţine pe dl Toader în aceste condiţii. În moţiunea simplă sunt foarte multe lucruri cu care eu nu sunt de acord, dar în ceea ce priveşte OUG nu avem niciun argument raţional (…), nu se poate merge în acest hal în sistemul judiciar”, a spus Kelemen Hunor la TVR1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *