Skip to content
Politică

Tichetele pentru alimentele de bază, discutate în coaliţie. Marcel Ciolacu: Am găsit sume din banii europeni

Inquam Photos/George Calin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, luni, că în cursul zilei de marți vor discuta în coaliție despre măsurile sociale și economice, inclusiv despre tichetele pentru alimentele de bază.

Am avut o discuție la telefon cu premierul și vom avea o întâlnire mâine pentru a stabili măsurile. Considerăm cu toții, inclusiv premierul, că prioritatea numărul 1 sunt măsurile pentru români. Sunt unele deja convenite cu premierul. Am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru alimentele de bază. Avem și o valoare de circa 700 de milioane de euro. Mergem în logica celor 50 de euro la fiecare două luni. Vor fi și tichetele pentru copii. Mai sunt și măsuri economice. Până mâine avem de la ministrul Câciu toate impacturile.

Tichetele de masă oricum trebuie mărită valoarea nominal. Vom vedea mâine impactul, toate calculele. Bugetul României trebuie să fie sustenabil”, a declarat Ciolacu.

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește de la 1 iunie. PSD a anunțat recent că a inițiat majorarea de la 20,17 lei la 30 de lei.

Discuții vor avea loc în coaliție și Guvern pe această temă.

Evaluarea resurselor necesare implementării noilor măsuri economice și financiare pentru protejarea populației și economiei românești”, a transmis Executivul.

Social-democrații au mai propus, de asemenea, două măsuri pentru sprijinirea familiilor cu venituri mici.

PSD vrea să fie acordate vouchere în valoare de 50 de euro, adică circa 250 de lei, la fiecare două luni, până la finalul acestui an, pentru cumpărarea a șase alimente de bază, scrie b1.ro.

Partidul mai propune acordarea unui voucher de 30 de euro lunar, adică aproximativ 150 de lei, până la finalul anului, cu excepția lunilor iulie și august, pentru alimente, rechizite și haine celor 156.000 de elevi care primesc burse sociale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *