TikTok și Meta au publicat rapoarte despre România și perioada alegerilor. Milioane de like-uri false

Sursa foto: Pixabay

TikTok şi Meta au publicat rapoartele de transparenţă pe site-urile de profil ale Comisiei Europene. Fiecare platformă are alocat un capitol despre alegerile din țara noastră de anul trecut. TikTok vorbeşte în documentele sale şi despre cum s-a pregătit pentru a contracara publicitatea electorală frauduloasă pentru alegerile din mai.

„Ne-am angajat cu autoritățile relevante din România în legătură cu situația alegerilor prezidențiale și le-am încurajat să împărtășească orice informații, astfel încât să putem lucra împreună pentru a asigura integritatea alegerilor. TikTok a răspuns, de asemenea, solicitărilor legate de conținut din partea autorităților, inclusiv CE, răspunzând la întrebările lor specifice privind conturile și împărtășind detalii despre investigațiile noastre”, potrivit raportului transmis de reprezentanții TikTok.

Totodată, TikTok susține că a identificat şi marcat ca atare toate conturile candidaţilor la prezidenţiale, dar şi ale altor politicieni, oficiali, partide politice care ar putea face campanie electorală sau instituţii guvernamentale din ţara noastră.

„În vederea menținerii atât a integrității platformei, cât și a siguranței persoanelor care o utilizează, conturile care aparțin politicienilor sau partidelor politice nu pot face publicitate sau bani pe TikTok.”

Reprezentanții platformei mai subliniază că aceste aspecte au funcţionat şi înainte, doar că problema în cazul lui Călin Georgescu a fost că el nu a fost etichetat de platformă drept candidat.

Totodată, TikTok susține că a împiedicat peste 4,5 milioane de aprecieri false şi un milion şi jumătate de solicitări false de urmărire. De asemenea, au fost blocate 33.000 de conturi de spam în România şi încă aproape 100.000 de conturi false. În perioada 15-30 decembrie, au fost eliminate şi 59 de conturi reale care încălcau prevederile politice. TikTok mai precizează că are o echipă de 99 de moderatori vorbitori de limbă română, iar pentru alegerile din mai au mai fost adăugaţi încă 120 de experţi în securitate, integritate şi reclame.

Şi reprezentanții Meta au lansat o campanie de sensibilizare cu privire la fraude și escrocherii. Campania s-a desfășurat pe mai multe piețe din UE, inclusiv Franța, Germania, Polonia, România, Belgia și Spania și a utilizat o serie de mijloace relevante, inclusiv alte platforme terțe. Campania a inclus reclame pe Facebook, Instagram și WhatsApp, subliniind angajamentul Meta față de siguranța utilizatorilor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: