TikTok, un nou instrument de luptă politică. Germanii care au 16 ani vor avea dreptul să voteze la europarlamentarele

Programarea postărilor pe TikTok Programarea postărilor pe TikTok
Sursa foto: Wikipedia

Tinerii germani care au împlinit vârsta de 16 ani vor avea dreptul să voteze la următoarele alegeri pentru Parlamentul European din 9 iunie. În încercarea de a obține voturile lor, mulți candidaţi la europarlamentare postează videoclipuri pe platformele de socializare cu mesaje adresate tinerilor alegători.

TikTok-ul a devenit un teren de luptă pentru politicienii europeni.

Johannes Hillje, expert digital media: În Germania, AfD, un partid populist de dreapta, deține o prezență dominantă pe TikTok. Din acest motiv, în acest moment, celelalte partide democratice sunt îngrijorate să nu piardă accesul la o platformă importantă și influența asupra tinerilor alegători în fața acestui partid radical.

Mesaje radicale pentru tinerii alegători

Uniunea Europeană are 142 de milioane de utilizatori TikTok, din care 20 de milioane sunt în Germania. Cel mai important candidat la viitoarele alegeri europene al partidului de extremă dreaptă, Alternativa pentru Germania, are 41.000 de urmăritori. Iată unul dintre mesajele sale adresate tinerilor alegători:

Maximilian Krah, candidat principal al partidului Aleternativa pentru Germania pentru alegerile europene: Unul din trei tineri nu a avut niciodată o iubită. Eşti unul dintre ei? Nu te uita la filme porno, nu vota pentru Verzi, ia un aer curat, ai încredere în tine, priveşte drept înainte şi, mai presus de toate, nu lăsa pe nimeni să-ţi spună că trebuie să fii dulce, moale, slab sau de stânga. Bărbații adevărați sunt de dreapta, bărbații adevărați au idealuri, bărbații adevărați sunt patrioți. După o sa reuşeşti să ai şi o prietenă.

Interesul tinerilor pentru politică e în creștere

Sondajele din Europa arată că sprijinul pentru partidele de extremă dreapta printre tinerii alegători este în creștere.

Cred că partidul care devine cel mai activ pe rețelele de socializare în anii următori va beneficia probabil de rezultate pozitive și, probabil, va câștiga mulți alegători noi.

Nu doar în Germania, ci și în Malta, Austria și Belgia, tinerii de 16 ani vor putea vota la alegerile europene.

În iunie, când cei 450 de milioane de europeni sunt chemați să-și aleagă eurodeputații, votul tinerilor va avea o pondere semnificativă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL