Tîlvăr: Pentru România, rămâne o prioritate asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre

Sursa foto: Facebook/ Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a declarat, marţi, la întrevederea cu ambasadorul Marii Britanii în România, Giles Matthew Portman, că pentru România rămâne o prioritate asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre, mai ales în contextul evoluţiilor războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina. 

Potrivit unui comunicat MApN, agenda discuţiilor s-a axat pe teme referitoare la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, dimensiunea de apărare a parteneriatului strategic dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi cooperarea în cadrul aliat, cu accent pe întărirea posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic al NATO şi în mod special în zona Mării Negre.

„Importanţa şi relevanţa acestei zone a fost reflectată inclusiv în Declaraţia Summitului NATO de la Washington şi eforturile noastre comune continuă în direcţia implementării tuturor măsurilor şi deciziilor care vizează stabilitatea regiunii noastre”, a evidenţiat ministrul român.

Cei doi au discutat şi de sprijinul acordat Ucrainei în cadrul diferitelor formate de cooperare la care atât România, cât şi Marea Britanie sunt parte, precum Coaliţia de Capabilităţi Maritime.

În ceea ce priveşte cooperarea în cadrul NATO, a fost punctată importanţa continuării eforturilor aliate în vederea implementării tuturor deciziilor luate la Summitul de la Washington.

Cei doi oficiali au discutat şi despre stadiul cooperării bilaterale, fiind evidenţiat proiectul foarte important al actualizării cadrului juridic bilateral.

„Experţii români şi britanici au demarat discuţii avansate pentru încheierea unui nou tratat comprehensiv la nivel guvernamental care să întărească cooperarea în domeniul militar. Acest document va reafirma şi va întări relaţiile bilaterale extinse pe care le avem în domenii diverse. Vom pune accentul îndeosebi pe aspecte practice de optimizare a capacităţilor operaţionale a celor două armate în cadrul NATO sau ONU, precum şi în alte formate de cooperare multinaţionale, agreate în comun”, a subliniat Angel Tîlvăr.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: