Tîlvăr: Războiul din Ucraina a evidenţiat clar necesitatea unei prezenţe aliate puternice în regiunea Mării Negre

Sursa: Facebook

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, vineri, la a opta ediţie a Conferinţei Internaţionale Black Sea and Balkans Security Forum, că Războiul din Ucraina a evidenţiat clar necesitatea unei prezenţe aliate puternice în regiunea Mării Negre. ”Susţinem cu tărie aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană, proces esenţial pentru stabilitatea şi securitatea regională”, a subliniat el.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a participat, vineri, împreună cu omologul din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, la cea de-a opta ediţie a Conferinţei Internaţionale ”Black Sea and Balkans Security Forum” organizată de New Strategy Center, eveniment de referinţă care subliniază importanţa strategică a regiunii Mării Negre şi a Balcanilor în contextul securităţii globale.

Potrivit MApN, Tîlvăr a apreciat în mod deosebit eforturile organizatorilor de a aduce la Bucureşti politicieni, diplomaţi, militari şi reputaţi analişti internaţionali pentru a discuta despre situaţia de securitate din regiune.

Ministrul Apărării a subliniat, în discursul său, necesitatea unei analize obiective a situaţiei curente şi a identificării de soluţii optime pentru a preveni ameninţările şi provocărilor viitoare.

”Războiul din Ucraina a evidenţiat clar necesitatea unei prezenţe aliate puternice în regiunea Mării Negre. Susţinem cu tărie aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană, proces esenţial pentru stabilitatea şi securitatea regională”, a arătat Angel Tîlvăr.

În ceea ce priveşte sprijinul acordat Republicii Moldova, ministrul Apărării a reiterat importanţa strategică a acestei ţări pentru România, subliniind abordarea pragmatică a relaţiei Chişinău-Bucureşti şi angajamentul ţării noastre în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, prin acţiuni concrete.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: