Tîlvăr: Spania, rol substanţial în asigurarea securităţii

angel tilvar
Sursă foto: Facebook / Angel Tilvar

Spania are un rol substanţial în asigurarea securităţii pe Flancul estic al NATO, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, în contextul întâlnirii cu omologul său spaniol, Margarita Robles.

Discuţia dintre cei doi a avut loc în marja Reuniunii informale a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, arată un comunicat al MApN, potrivit Agerpres.

„În contextul activităţilor de vigilenţă sporită, contribuţia Spaniei la eforturile colective în regiune cuprinde, printre altele, dislocarea în România a unui radar de supraveghere aeriană, participarea la misiunea de poliţie aeriană întărită (eAP) în 2021 şi 2023, precum şi decizia recentă de participare cu aproximativ 230 de militari la Grupul de Luptă pentru Apărare Colectivă din România, condus de Franţa şi dislocat la Cincu”, a precizat ministrul român.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat, de asemenea, şi subiecte referitoare la priorităţile Preşedinţiei spaniole la Consiliul UE, misiunile PSAC din Africa, situaţia de securitate de pe Flancul estic al NATO şi din regiunea Mării Negre. În context, oficialul român a evidenţiat că unitatea europeană şi aliată este importantă pentru a depăşi crizele multiple care domină mediul internaţional.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: