Skip to content
Justitie

Timiş: Arestare în lipsă a unui inculpat care a încercat să determine uciderea unui jurnalist

Facebook

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Tribunalul Timiş a dispus, vineri, arestarea în lipsă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Concret, liderul interlop Lucian Boncu încercat să determine mai multe persoane să-l împuște pe jurnalistul Dragoş Boţa de la portalul PressAlert, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa sa.

În cauză s-a reţinut faptul că la data de 10 septembrie 2019, inculpatul a încercat să determine mai multe persoane să împuște un jurnalist (Dragoş Boţa – n.r.) de la o publicaţie online, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa sa, arată un comunicat al DIICOT.

În acest scop, i-a predat unuia dintre atacatori, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc semiautomată, calibrul 7,65 mm, promiţând că în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale îl va recompensa financiar atât pe el, cât şi pe ceilalţi participanţi la agresiune, precum şi că le va oferi arma de foc în mod de gratuit, menţionează comunicatul DIICOT.

Prin actul de sesizare, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara au solicitat Tribunalului Timiş arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Dragoș Boța acuza în 2016 că o mână criminală i-ar fi umblat la prezoanele uneia dintre roțiile mașinii, procedeu asociat cu modus operandi-ul interlop despre care se știe că poate provoca accidente foarte grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *