Skip to content
Știri locale Timiș

Timiş: Cetăţean turc, arestat preventiv şi cercetat pentru trafic de migranţi

news.ro

Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au prins zece cetăţeni turci care încercau să intre ilegal în Romania din Serbia, sprijiniţi de un alt cetăţean, tot din Turcia, care îi transporta cu o maşină. Şoferul autoturismului este cercetat pentru trafic de migranti, fiind arestat preventiv.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră, în zona localităţii Sânnicolau Mare din judeţul Timiş, poliţiştii de frontieră au organizat un filtru în cadrul unei acţiuni de combatere a migraţiei.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca VW Sharan despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranţi din zona de frontieră. În urma controlului efectuat, s-a constatat că şoferul este un cetăţean din Turcia, aflat în procedură de azil pe teritoriul României, care era însoţit de zece conaţionali, posesori de cărţi de identitate emise de autorităţile din Turcia. Cei unsprezece cetăţeni turci au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele, nouă bărbaţi şi o femeie, au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei cu sprijinul conaţionalului turc.

În cauza poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru pasagerii autovehiculului.

Totodată, şoferul maşinii, care a sprijinit grupul de migranţi, este cercetat pentru trafic de migranţi. În cursul zilei de vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *