Skip to content
Știri locale Timiș

Timiş: Criză de locuri la ATI la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara

Inquam Photos/George Călin

Deși autoritățile susțin că România se află pe un trend descendent în ceea ce privește numărul de noi infectări, situația din spitale rămâne, în continuare, critică. Paturile de terapie intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara sunt în continuare ocupate în totalitate.

”În momentul când se eliberează un loc sunt în aşteptare alţi doi, trei pacienţi care ocupă acest loc. Din păcate, marea majoritate a locurilor sunt eliberate prin deces. Se ştie că rata de deces la persoanele din terapie este mare, iar la cei care sunt intubaţi ajunge la un procent între 90 şi 95%.”, a explicat medicul Virgil Musta.

Până astăzi, 26 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 613.760 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 536.332 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.387 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *