Skip to content
Știri locale Timiș

Timiş: Localităţi cu incidenţă de infectare în creştere schimbă măsurile anti-pandemice

Inquam Photos/George Calin

Comuna timişeană Sânandrei a depăşit incidenţa de 4 la mia de locuitori, cumulată pe 14 zile, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, vineri, o hotărâre în baza căreia acestei unităţi administrativ-teritoriale i se vor aplica noi măsuri de prevenţie pandemică, potrivit Agerpres.

Alte patru comune au înregistrat, şi ele, creşteri ale indicilor de infectare, depăşind limitele de încadrare anterioară.

„Vor fi aplicate măsurile stabilite prin HG 293/2021, modificata şi completată prin HG 348/202, pentru UAT-urile unde incidenţa cazurilor este mai mare de 4 şi mai mică sau egala cu 7,5/1000 de locuitori. Totodată, în unităţile administrativ – teritoriale Criciova şi Foeni, s-a depăşit incidenţa de 3/1000 de locuitori şi se vor aplica restricţiile aferente, iar unităţile administrativ-teritoriale Victor Vlad Delamarina şi Traian Vuia au intrat pe lista UAT-urilor în care incidenţa cazurilor este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori”, a anunţat prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth.

Pe de altă parte, deşi în această săptămână Timişoara a înregistrat o scădere a incidenţei de infectare, coborând la 7,14 la mie, magazinele şi terasele se închid la ora 18.00 pe parcursul întregii săptămâni.

„Măsurile restrictive se menţin pe o durată de 14 zile de la data aplicării acestora, indiferent dacă incidenţa scade sub 7 (…). După 14 zile se va reevalua incidenţa şi dacă aceasta va fi mai mică sau egală cu 7 la mia de locuitori la data reevaluării, se va constata tot prin Hotărâre de CJSU în ce tip de restricţii se încadrează municipiul Timişoara, adică, cel mai probabil, în cele aplicabile incidenţei între 4 şi 7,5 la mie”, a explicat Zoltan Nemeth.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *