Skip to content
Știri locale Timiș

Timiş: Mandatul primarului din Deta, Petru Roman, a încetat înainte de termen, în urma unui raport al ANI

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, a semnat ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului oraşului Deta din judeţul Timiş, Petru Roman, ca urmare a decăderii din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la încetarea de drept a mandatului, scrie news.ro.

”Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI prin care se constată existenţa unui  conflict de interese în cazul primarului oraşului Deta şi are ca temei legal  dispoziţiile  art. 25, alin. 2 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Prefecturii Timiş.

Atribuţiile funcţiei de primar vor fi exercitate de drept de către viceprimarul oraşului până la alegerea noului primar.

Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul oraşului Deta şi poate fi contestat la instanţa de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare.

Petru Roman era la al patrulea mandat de primar în Deta şi este unul dintre cei mai vechi edili PNL din judeţ.

În mandatul trecut, primarul din Deta, Petru Roman, a fost suspendat din funcţie, în urma unei decizii de incompatibilitate. El era acuzat că în timp ce era primar, ar fi fost şi acţionar la o firmă care a avut mai multe contracte cu primăria. Roman a contestat în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate şi a câştigat fiind atunci reinstalat pe funcţie. La alegerile din 2020 a candidat pentru al patrulea mandat, el câştigând alegerile, însă potrivit legii el nu îşi mai poate exercita mandatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *