Skip to content
Știri locale Timiș

Timiş: Proiectul „Oxigen pentru Timişoara” continuă. 175 de concentratoare de oxigen, distribuite bolnavilor COVID

Inquam Photos/Virgil Simonescu
" "

Proiectul „Oxigen pentru Timişoara” continuă, în condiţiile în care de la demararea lui, pe 14 decembrie, au fost distribuite 175 de concentratoare pentru bolnavii COVID care se tratează la domiciliu şi au nevoie de oxigen la presiune mică, iar 82 de echipamente au fost ridicate.

De asemenea, au mai fost fost livrate 78 de pulsoximetre şi 25 au fost ridicate iar numărul apelurilor preluate la Call Centerul creat de primărie a fost de 340, din care 73 doar în perioada 23 – 28 februarie.

" "
" "

Începând cu data de 14 decembrie 2020, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului (DASM) asigură, în sprijinul proiectului „Oxigen pentru Timişoara”, iniţiat de primărie, un serviciu de permanenţă pentru numărul de telefon pus la dispoziţia cetăţenilor non-stop. DASM asigură dispeceratul acestui serviciu, distribuirea concentratoarelor şi/sau pulsoximetrelor către pacienţii inseraţi pe platformă de către medicul de familie sau medicul specialist.

Pe de altă parte, în perioada 26 ianuarie – 28 februarie, la Call Centerul iniţiat de DASM Timişoara au fost primite 2.275 de apeluri, acestea fiind înscrise deja în Platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Din totalul apelanţilor, 743 de persoane au fost programate în limita numărului de vaccinuri disponibile pe platforma de vaccinare.

Toate persoanele programate au fost informate cu privire la data, ora şi locul unde urmează să se vaccineze. La acestea se adaugă 719 persoane înregistrate pe liste care au fost transmise către Direcţia de Sănătate Publică Timiş, pentru a fi incluse în procedura de vaccinare cu ajutorul echipelor mobile. Potrivit sursei citate de Agerpres, este vorba despre persoanele imobilizate şi aparţinătorii acestora din întregul judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *