Timiş/Robu (Alianţa PSD-PNL): Administraţia Fritz a pierdut 60% din fondurile europene, împovărând bugetul local

PSD-PNL
Sursa foto: PSD-PNL / COLAJ OBSERVATORUL PRAHOVEAN

Candidatul liberal la funcţia de primar al Timişoarei, susţinut de Alianţa electorală PSD-PNL, Nicolae Robu, a declarat, marţi, că din cele 42 de proiecte cu finanţare europeană contractate pe care el le-a lăsat Primăriei la sfârşitul mandatului din 2020, administraţia actuală a reuşit să finalizeze doar şase până la termenul din 31 decembrie 2023.

Potrivit lui Robu, cele peste 40 de proiecte demarate în mandatul său „au fost omorâte de administraţia Fritz”, cauzând pierderi mari la bugetul local.

Fostul edil a subliniat, într-o conferinţă de presă, că în perioada 2017 – 2020, a semnat contracte în valoare totală de 197 milioane de lei doar pentru cele trei spitale din subordinea primăriei – Municipal, Spitalul de Copii şi cel de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”.

„Am acordat importanţă celor trei spitale ale Municipalităţii în ultimul meu mandat, valoarea proiectelor destinate pentru aceste spitale fiind de 197 milioane de lei, în total. Administraţia Fritz a cumulat un total de 165 milioane de lei. Dincolo de cifre, gravă este manipularea care se încearcă privind clădirile spitaliceşti aflate în construcţie. Absolut nimic nu este pornit din mintea domnului Fritz şi a echipei sale. Nu doar în Sănătate, ci în niciun sector. Domnia sa nu poate prezenta niciun proiect pornit de administraţia sa. Eu nu reproşez continuarea proiectelor începute în mandatul Robu, ci faptul că peste 40 de proiecte nu au fost continuate de Fritz, ci au fost omorâte, iar cele care au fost continuate au fost gestionate total incompetent şi au intervenit întârzieri foarte mari la toate. Aceste întârzieri, pe proiecte cu finanţare europeană obţinute de administraţia Robu, au condus la pierderi uriaşe de fonduri europene. Administraţia Fritz a pierdut 60% din fondurile europene, dacă nu punem la socoteală banii pentru cele 23 de tramvaie cu care Fritz doar s-a fotografiat când le-a primit”, a detaliat Nicolae Robu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: