Timiş: Şapte cetăţeni nepalezi, opriţi în tentativă de trecere ilegală a graniţei, în ultimele 24 de ore

Sursa foto: Facebook

Poliţiştii de frontieră din Sectoarele Poliţiei de Frontieră Lunga (judeţul Timiş) şi Oraviţa (judeţul Caraş-Severin) au depistat, în ultimele 24 de ore, şapte cetăţeni din Nepal, toţi intraţi legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

Astfel, poliţiştii de frontieră din Sectorul Lunga au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat pe comunicaţia DN 59C, între localităţile Comloşu Mare şi Teremia Mare, trei cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, într-un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. În Sectorul Oraviţa au depistat patru cetăţeni străini, care se deplasau pe jos şi care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis, luni, AGERPRES.

Toţi cetăţenii străini au fost conduşi la sediile sectoarelor pentru verificări, unde s-a constat că provin din Nepal şi au vârste cuprinse între 24 de ani şi 32 de ani. Ei au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, pentru a ajunge în vestul Europei.

În ambele cazuri, cetăţenii străini au intrat legal în ţară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Poliţia de Frontieră le recomandă cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon 021.9590, funcţional non-stop.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: