Skip to content
Știri locale Timiș

Timiş: Spitalul CFR Timişoara va face analize de indentificare a tulpinilor SARS-CoV-2

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

Managerul Spitalului Clinic CFR Timişoara, dr. Stela Iurciuc, a anunţat, vineri, că în unitatea medicală se vor realiza, începând din această lună, analize de identificare a tulpinilor SARS-CoV-2, prin RT-PCR, în cadrul compartimentului de Biologie Moleculară.

Această analiză se efectuează la cerere şi reprezintă un pas important în combaterea transmiterii COVID-19, prin detectarea tulpinilor de coronavirus care circulă în acest moment în regiune. În aceeaşi notă pozitivă, la sfârşitul acestei săptămâni atingem cifra de 14.000 de doze de vaccin Pfizer şi Moderna administrate în Centrul de Vaccinare anti-COVID-19 din cadrul Spitalului CFR din Timişoara, care funcţionează nonstop, pe parcursul întregii săptămâni, din data de 4 ianuarie 2021„, a declarat dr. Stela Iurciuc.

Spitalul CFR din Timişoara a fost inclus în lista spitalelor suport COVID încă de la începutul pandemiei. Din ianuarie 2021, secţia COVID cu 60 de paturi a fost mutată în pavilionul din zona Gării de Nord şi funcţionează la capacitate maximă, tratând pacienţi cu forme moderate şi severe de boală.

Sediul central al spitalului, aflat în Piaţa Maria, este în totalitate zonă non-COVID, fiind deschis pentru pacienţi atât pentru internare continuă, cât şi pentru consultaţii în ambulatoriu. „Ne dorim ca prin toate aceste demersuri să oferim servicii medicale de calitate atât pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, cât şi pentru pacienţii non-COVID, iar pandemia aceasta să devină cât mai curând o amintire„, a punctat dr. Stela Iurciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *