Skip to content
Coronavirus

Timiş: Un număr de 22 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi din Spitalul „Victor Babeş”; 31 sunt internaţi

Inquam Photos / George Călin

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat, vineri, că până în momentul de faţă au fost vindecate şi externate 22 de persoane din Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, în timp ce 31 de persoane mai sunt internate, dintre care patru sunt din judeţul Timiş.

În carantină instituţionalizată sunt 122 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 1.379 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. La Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Timişoara se află internate 31 de persoane (confirmate pozitiv cu COVID-19), din care patru persoane sunt din judeţul Timiş. Starea generală a pacienţilor confirmaţi şi internaţi în spital este bună. În cursul zilei de ieri, a mai fost internat un bărbat de 52 de ani, suspect de COVID-19, simptomatic (febră, cefalee, tuse productivă). Acesta a venit din Austria în 14 martie şi se afla în autoizolare„, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Potrivit acesteia, celor 22 de persoane externate li s-au făcut anterior două teste consecutive, care au ieşit negative.

Joi, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara s-au lucrat 114 teste pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, informează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *