Skip to content
Știri locale Timiș

Timişoara: 55 de migranţi care intenționau să treacă granița ilegal au fost depistați de către poliția de frontieră

mangalia.tv

Poliţiştii de frontieră din Timişoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea combaterii migraţiei ilegale, 55 de cetăţeni afro-asiatici, solicitanţi de azil în ţara noastră sau cu permise de muncă. Ei se aflau cazaţi la mai multe pensiuni din oraş cu scopul de a trece ilegal graniţa spre vestul Europei, potrivit News.ro.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş şi lucrători din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil – Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 08.00, aceştia au identificat, cazaţi la mai multe pensiuni de pe raza localităţii Timişoara, cincizeci şi cinci de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cetăţenii străini sunt cincizeci şi trei de bărbaţi, o femeie şi un minor. Aceştia sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria, Iran şi Irak, care au permise de muncă şi documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini aveau în intenţie să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

După finalizarea tuturor verificărilor, poliţiştii de frontieră urmează să îi îndrume pe solicitanţii de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi, iar cei cu permise de muncă sunt consiliaţi de către lucrătorii Inspectoratului General pentru Imigrări să respecte scopul şi dreptul de şedere pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *