Skip to content
Știri locale Timiș

Timisoara ar putea fi primul oras din Romania care cumpara tramvaie pe baterii cu autonomie mare. Cu peste 2,5 milioane de euro bucata

opiniatimisoarei.ro

După ce a ratat o licitație anul trecut, când nu s-a prezentat nicio firmă interesată, pentru că pretențiile erau prea mari, Primăria Timișoara a lansat zilele trecute încă una pentru cumpărarea a 16 tramvaie articulate, prevăzute cu o baterie performanță care să confere o autonomie însemnată.

Valoarea contractului este estimată la peste 40 de milioane de euro fără TVA, această însemnând mai bine de 2,5 milioane de euro/bucată. E prevăzută însă și o sumă mai mare, de peste 100 de milioane de euro, pentru situația în care municipalitatea decide să suplimenteze numărul de garnituri și să achiziționeze 40 de tramvaie.

Dacă la prima licitație, printre cerințele din caietul de sarcini figură o autonomie de 60 km, în cazul unei pene de curent sau a unei defecțiuni de alimentare, de asta data, pretenția a fost redusă de municipalitate la cel puțin 10 km, altfel ofertă va fi respinsă.

16 bucăți tramvaie noi articulate cu podea coborâtă acționate prin invertoare și motoare asincrone de curent alternativ, alimentate de la rețea de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice, cu post de conducere la un singur capăt și uși de acces pe partea dreaptă față de direcția de mers înainte”, este prevăzut în anunțul de licitație de pe SEAP.

Firmele interesate să aducă tramvaiele pentru Timișoara au termen pentru depunerea ofertelor 8 aprilie, informează opiniatimisoarei.ro 

Evaluarea ofertelor va ține seama de preț, de mentenanță (costul reparațiilor și mentenanța până la 1 milion de km), termenul de garanție și autonomia garniturilor.

Tramvaiele vechi care circulă acum în Timișoara au fost fabricate între anii 1962 și 1973 și au depășit cu mult momentul la care puteau fi casate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *