Skip to content
Știri locale Timiș

Timișoara: Cele trei asistente medicale de la Spitalul CFR Timişoara confirmate cu coronavirus au solicitat să fie externate şi să se izoleze la domiciliu, ele fiind asimptomatice

facebook

Cele trei asistente medicale de la Spitalul CFR din Timişoara care au fost confirmate cu coronavirus au solicitat să fie externate din spitalele în care erau internate şi să se izoleze la domiciliu, ele fiind asimptomatice.

Una dintre asistente a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, iar alte două la Spitalul CFR, alături de patru pacienţi, depistaţi şi ei pozitiv în timpul internării.

”Este vorba despre două asistente cu vârste curpinse între 35-45 de ani care au optat să se izoleze la domiciliu, după ce au fost depistate cu COVID-19. Este dreptul lor, ele nefiind simptomatice. Ele au intrat în contact direct cu prima asistentă depistată pozitiv, cea care s-a internat la Spitalul de Boli Infecţioase. Mai avem cei patru pacienţi din pavilion, care şi ei sunt asimptomatici şi nu ridică probleme. Ei erau internaţi pe Secţia de Medicină Internă şi aveau test negativ la internare”, a declarat, pentru News.ro, Adela Filipescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului CFR din Timişoara.

La Spitalul CFR Timişoara au fost făcute aproximativ 60 de teste, pentru tot personalul medical şi pacienţii internaţi, iar o parte dintre rezultate încă sunt aşteptate.

În ceea ce priveşte asistenta medicală internată la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, şi aceasta a solicitat externarea din spital, optând pentru izolare la dimiciliu, ea nefiind simptomatică.

Spitalul CFR Timişoara a redeschis, luni, pavilionul pentru cazurile COVID0-19, unitatea medicală fiind spital-suport. Patru medici de la Spitalul de Boli Infecţioase supraveghează pacienţii internaţi şi depistaţi pozitiv la Spitalul CFR, în urma unui protocol.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *