Skip to content
Știri locale Timiș

Timişoara: Cinci persoane au fost reţinute şi alte şase plasate sub control judiciar, fiind acuzate de trafic de migranţi şi spălare de bani

facebook

Procurorii DIICOT din Timişoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore a cinci persoane şi control judiciar pentru alte şase persoane, acestea fiind acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi spălare de bani.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie 2020 – mai 2021, s-a constituit şi a activat un grup infracţional organizat ce avea drept obiectiv călăuzirea unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat. Liderii grupării colaborau cu diverşi cetăţeni sârbi de la care obţineau date cu privire la grupurile de migranţi, dar şi plata pentru transportul şi călăuzirea acestora în vederea trecerii frauduloase pe teritoriile unor state membre alea Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al DIICOT.

Un număr de 14 percheziţii au avut loc la Timişoara, în acest dosar, potrivit news.ro.

”La data de 04.08.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 5 grame de substanţe vegetale, 10 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri”, mai arată sursa citată.

În cursul zilei de joi, inculpaţii reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *