Skip to content
Știri locale Timiș

Timişoara: Primarul Dominic Fritz vrea carantinarea orașului. ”Nu mai sunt paturi în spitale”

Inquam Photos/Cornel Putan

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că există posibilitatea ca Timişoara să intre în carantină, având în vedere că spitalele sunt pline de pacienţi cu COVID-19. Fritz a adăugat că sunt şi câteva comune periurbane care sunt propuse pentru carantinare, dar soluţia este carantinarea întregului judeţ şi dispunerea unor controale dure, potrivit news.ro.

”Există posibilitatea carantinarii Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt şi ele propuse pentru carantinare. Eu cred că, aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efecte aşa cum ne dorim. Eu nu cred că carantinarea Timişoarei este o soluţie fezabilă decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Eu cred că încă avem o cale să evităm carantinarea cu toate consecinţele aferente. Aş vrea să fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. Eu înţeleg şi din rândul operatorilor economici că au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţă să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, va rog să respectaţi limitele impuse în pandemie”, a declarat Dominic Fritz, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Edilul a anunţat că de joi se redeschid spaţiile suport COVID de la clinica Ascar din Timişoara.

„De mâine deschidem Ascar, ca spital suport COVID. Spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri ATI în tot judeţul Timiş. În unele cazuri nu mai sunt locuri non-ATI, tocmai de aia deschidem această nouă secţie. Pacienţii sunt din ce în ce mai tineri şi formele din ce în ce mai grave. Presupunerea este că noua tulpină britanică este în răspândire şi la noi, în vestul ţării”, a afirmat primarul Timişoarei.

Totodată, Dominic Fritz a anunţat că noi linii de vaccinare vor fi deschise la Timişoara.

„De mâine, am primit 4 noi fluxuri de vaccinare, la ISHO şi Intrarea Doinei. Asta va creşte ritmul de vaccinare, avem acum 17 fluxuri la 5 centre din Timişoara. Avem mai multe centre care pot fi deschise în orice zi, la INCUBOXX, VOX Technology Park şi Continental. Mai avem şi două echipe mobile care vaccinează în centrele pentru bătrâni, persoane cu dizabilităţi. Mai avem şi cele 4 fluxuri pentru profesori. Suntem şi noi dependenţi de numărul dozelor de vaccin disponibil. Pentru Timişoara, tot ce primim reuşim să şi administrăm. Nu avem stocuri de vaccin care nu sunt folosite. Eu sper că procesul de vaccinare se va accelera şi mai mult, pentru că, din păcate, suntem într-o situaţie cea mai serioasă”, a precizat Dominic Fritz.

Marţi, rata de infectare cu COVID-19, în Timiş, a fost 5,02 cazuri la o mie de locuitori, iar în Timişoara a fost 6,99 cazuri la o mie de localităţi.

Tot marţi a fost prelungită măsură carantinarii, pentru încă o săptămână, pentru localităţile Dumbrăviţa şi Şandra, în vreme ce la Dudeştii Vechi a fost instituită carantină pentru 14 zile. Miercuri, alte trei localităţi urmează să intre în carantină pentru 14 zile – Mosniţa Nouă, Biled şi Otelec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *