Skip to content
Știri locale Timiș

Timișoara: Salariul poliţiştilor locali, motiv de conflict între primarul Robu și ministrul Vela

facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vorbind despre reforma Poliţiei, că salariile poliţiştilor locali sunt mult mai mari decât cele ale poliţiştilor din Poliţia Naţională. Vela a dat exemplul poliţiştilor locali din Timişoara care păzesc parcurile pentru un salariu de 8 – 9.000 de lei lunar.

În urma declaraţiilor făcute de Vela, primarul Timişoarei, Nicolae Robu a reacţionat reclamând dezinformarea lui Vela, despre care crede că a fost dezinformat la rândul său.

Cred că domnul ministru Vela a fost dezinformat. În realitate, în Timişoara salariile poliţiştilor locali sunt după cum urmează: 2.000-3.000 lei / lună, pentru 93 de poliţişti locali; 3.000-4.000 lei / lună, pentru 132 de poliţişti locali; 4.000-5.000 lei / lună, pentru 33 de poliţişti locali; 6.054 lei / lună, pentru şef birou; 6.582 lei / lună, pentru şef serviciu; 7.032 lei / lună, pentru director executiv adjunct; 7.435 lei / lună, pentru director executive”, a precizat Robu, potrivit căruia salariile prezentate sunt nete şi nu includ norma de hrană, care este de aproximativ 1.000 de lei lunar şi care „se acordă tuturor poliţiştilor şi în general forţelor de ordine”.

„Cei care asigură paza în parcuri au acele salarii de 2-3.000 de lei. Replica mea la declaratia domnului Ministru de Interne se limitează la comunicarea situaţiei reale a salariilor în Poliţia Locală Timişoara şi la exprimarea regretului că domnul Ministru a lansat în spaţiul public un neadevăr atât de mare privitor la o structură a Primăriei Timişoara”, a mai declarat Robu, care este coleg de partid cu Marcel Vela, scrie adevarul.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *