Skip to content
Știri locale Timiș

Timișoara: Secție de votare pentru alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova

Mondonews

Sunt alegeri anticipate, în 11 iulie, în Republica Moldova. 150 de secții de votare sunt organizate în afara țării, iar 12 dintre ele vor fi deschise în România: două în București și câte una în Iași, Suceava, Galați, Bacău, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Sibiu, Constanța, Craiova.

Toate secțiile de votare vor fi deschise între orele 7-21. La Timișoara, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la vot, duminică, la Secția 38/125 de la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”.

Cei care merg la vot trebuie să aibă asupra lor, dacă sunt în afara țării vecine, pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termen de valabilitate expirat, buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova aflat în termenul de valabilitate sau livretul de marinar, a anunțat Consulatul Onorific al Republicii Moldova la Timișoara, potrivit tion.ro.

Alegerile parlamentare anticipate sunt organizate după ce, în 28 aprilie, președintele țării, Maia Sandu, a anunțat că a semnat decretul de dizolvare a parlamentului. Decizia a fost luată imediat după ce magistrații Curții Constituționale au declarat starea de urgență neconstituțională, în timpul căreia legislativul nu putea fi dizolvat și astfel nu se puteau convoca alegeri parlamentare anticipate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *