Skip to content
Societate Știri locale Timiș

Timișoara: Șofer Uber luat la rost de taximetriști în parcarea mallului. I-au cerut autorizația

Tensiunile dintre taximetriști și șoferii Uber continuă, la Timișoara. Un șofer al companiei de ride sharing acuzată de taximetriști că face transport ilegal de persoane a fost oprit în parcarea mallului și a fost luat la rost de taximetriștii care așteptau în zonă. Oamenii l-au acuzat că nu are licență de transport și că nici măcar nu vorbește românește, iar el le-a spus că autorizația de transport persoane nu este problema lui.

Incidentul s-a petrecut luni seară, în stația de taxi din parcarea vechiului mall. Taximetriștii îl observă pe șoferul de Uber în momentul în care lasă un client în stație, iar unul dintre ei începe să filmeze cu telefonul mobil. Șoferul este oprit și întrebat dacă este „de la Uber” și după ce confirmă, îl întreabă în engleză pe interlocutor de ce îl filmează. La un moment dat. cel care filmează îi spune unui alt taximetrist că tânărul nu este român și „face Uber”.

Taximetriștii se încurajează să sune la poliție și cel care filmează îi spune șoferului că „vine poliția să vadă dacă ai autorizație”, iar acesta răspunde tot în engleză că nu este problema lui. La un moment dat șoferul Uber pleacă liniștit de pe loc și își vede de drum. Cel care l-a filmat spune că „câte taxiuri aici la bandă și Uber-ul merge”.

Tensiunile dintre taximetriști și șoferii de la Uber au escaladat, în ianuarie 2018. Atunci, mai mulți colaboratori ai companiei de ride-sharing au fost urmăriți prin oraș și câțiva dintre ei au fost agresați. Taximetriștii timișoreni i-au acuzat pe cei de la Uber în repetate rânduri că nu respectă legea și fac transport persoane fără autorizații. Au organizat mai multe proteste chiar în toamna lui 2018, dar și la începutul lui 2019.

Pentru a putea desfășura activități de transport persoane cei din domeniu trebuie să dețină atestat profesional, asigurare pentru persoanele și bagajele transportate, dar și copie conformă a autorizației de transport în regim de închiriere cu șofer. Aceasta din urmă poate fi obținută de la firmele partenere Uber în situația în care mașina oprită în trafic „este trecută pe firma respectivă”.

Taximetriștii timișeni vor protesta din nou împotriva celor de la Uber. De această dată acțiunea va fi organizată în București, iar la ea vor participa șoferi de taxi din Arad, Lugoj, Caransebeș și Reșița. Protestul din capitală va avea loc în 28 februarie, informează tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *