Skip to content
Societate Știri locale Timiș

Timișoara: STPT îi face de râs pe Facebook pe călătorii frauduloși

tion.ro

Reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara au decis să-i facă de râs pe călătorii frauduloși care, deși nu au bilet, refuză să coboare din mijlocul de transport în comun și țin linia blocată. Îi filmează și postează imaginile pe Facebook, pentru a le arăta timișorenilor din cauza cui au loc întârzieri pe anumite trasee.

Oficialii STPT au făcut publică o filmare în care se vede cum o femeie refuză să coboare din autobuz, deși nu avea bilet. S-a întâmplat în cursul zilei de luni, pe linia 33B. Angajații societății au solicitat ajutorul polițiștilor locali, care au ajuns în cele din urmă la fața locului și au amendat-o cu 500 de lei pe călătoarea frauduloasă.

Mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport Public Timișoara înregistrează, în fiecare zi, întârzieri generate de călătorii frauduloși identificați fără bilet sau abonament de colegii noștri din cadrul serviciului control bilete și verificare abonamente. În multe cazuri, călătorii refuză să se legitimeze și să prezinte actul de identitate, chiar dacă legea o impune, pentru a li se întocmi proces-verbal de contravenție. Mai mult, aceștia refuză să coboare din mijlocul de transport în comun, ceea ce duce la staționarea în stație până la sosirea echipajelor Poliției Locale Timișoara, după ce au fost înștiințate de colegii noștri. Acest gest al călătorilor frauduloși generează, de fiecare dată, întârzieri nedorite ale mijloacelor de transport în comun, fiind afectați, din păcate, călătorii de bună credință”, transmit reprezentanții STPT.

În cazul prezentat pe pagina de Facebook STPT – RATT, călătoarea a prezentat agenților de control un bilet de călătorie nevalidat. Oficialii societății spun că agenții au rugat-o insistent pe femeie să valideze biletul, dar a refuzat să o facă și nu a vrut să coboare din autobuzul de pe linia 33B oprit în stația Constantin Brâncoveanu până la sosirea polițiștilor locali.

Unde a vrut să ajungă STPT cu povestea? „Mijlocul de transport în comun a staționat 15 minute, în detrimentul călătorilor aflați în autobuz, dar și al celor aflați în stații, din cauza întârzierii provocate”, mai scrie în postarea de pe Facebook.

Femeia care a refuzat să prezinte biletul și să coboare din autobuz a fost amendată cu 500 de lei de Poliția Locală.

STPT nu a prezentat o situație clară privind alte cazuri în care călătorii frauduloși au ținut pe loc mijloacele de transport în comun și au provocat întârzieri, informează tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *