Skip to content
Politică

Timmermans reacționează: Nu am știut despre OUG pe justiție adoptată azi, nu am fost informați de guvern

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat marți la Bruxelles că nu a fost informat de guvernul României în legătură cu ordonanța de urgență adoptată azi.

Întrebat cum comentează faptul că guvernul Dăncilă a adoptat o nouă ordonanță de urgență pentru modificarea legilor justiției, Timmermans a spus: „Înainte de a putea comenta trebuie să văd care e OUG. Nu știam că va fi adoptată, o să mă uit deîndata ce voi ajunge la birou”.

Întrebat cum răspunde scrisorii care i-a fost adresată de Gunther Krichbaum, prin care acesta îi cerea voalat să declanșeze procedura care a început deja în cazul Poloniei, Timmermans a spus că nu știe despre scrisoare.

În ce privește România, avem un instrument f bun și o platformă de dialog, MCV. Rămân atașat acestor discuții. Am exprimat îngrijorări în ultimul raport MCV, legat de regrese în justiție, dar eu și președintele Juncker rămân atașați ideii de a termina MCV înainte de finalul mandatului acestei Comisii Europene. Dar România mai are un drum lung și mulți pași de făcut dacă România mai are aceeași ambiție de a termina MCV”, a declarat el, citat de Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *